Közelgő rendezvények

    Jelenleg nincs közelgő esemény!

Friss híreink

  • Új honlap

    A khszínház.hu archívumként működik tovább.
    Látogasson el új honlapunkra: komloikaptar.hu

  • Német nyelvtanfolyamok

    Szuper hírünk van a nyelvet tanulni vágyóknak! 

    A Közösségek Házában októbertől német nyelvtanfolyamok indulnak. 

  • Angol nyelvtanfolyamok

    Angol nyelvtanfolyamok a Közösségek Házában

    Nagyon örülünk, hogy a Közösségek Háza programpalettája új színnel bővül. Szeretettel várjuk az angol nyelvet tanulni vágyókat. 

Teret a vidéknek -
2010.08.23.

„Teret a Vidéknek” elnevezésű fesztivál beharangozójaként az Árkád Bevásárlóközpontban néprajzi kiállítás nyílt „Népművészet egykor és ma” címmel. Az ünnepélyes megnyitóra 2010. szeptember 6-án, 15:00 órakor került sor. A megnyitó beszédeket követően Dr. Andrásfalvy Bertalan gondolatai hangzottak el a mai modern kor és múlt értékeinek egy helyszínen való találkozásáról.

A kiállításon Radó Tihamér hosszúhetényi népviselet gyűjteménye is szerepelt. A régi hosszúhetényi viselet legszebb darabjai, két tárlóban kerültek bemutatásra. A menyasszonyi viselet, menyecske viselet, idős asszonyi viselet és egy polgárosodó fiatalasszonyi öltözék volt látható az Árkád közönsége előtt.

Az Árkád „utcájában” a hosszúhetényi viselet mellett szerepeltek a Kaptár Egyesület, Orfűi Kézműves Egyesület, a Kézművesek Baranyai Egyesülete, a szekszárdi Wosinszky Mór Múzeum Néprajzi gyűjteményéből kiállított tárgyak, alkotások. A kiállítás megnyitó eseményét több hetényi is megtisztelte jelenlétével.

2010. szeptember 10-12. között került sor a „Teret a vidéknek” című rendezvényre Pécsett, a Kossuth téren. Ennek keretében a Vidékfejlesztési Minisztérium ÚMVP Irányító Hatósága, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat, a Mecsekvidék Helyi Közösség Egyesület és a Pécsi Többcélú Kistérségi Társulás látta vendégül Pécsett a magyar vidék gazdáit, borászait, kézműveseit és hagyományőrzőit. A falusi vásár hangulatát idéző helyszínen Hosszúhetény is képviseltette magát Zsótér Ferenc hetényi boraival, Bergauerné Szabó Gyöngyi hetényi hímzésekkel mutatkozott meg.

A Hosszúhetényi Népi Együttes szombaton, a hetényi iskolás táncosok Katonáné Gunszt Andrea vezetésével vasárnap szerepeltek a Kossuth – téri színpadon nagy sikerrel.

A kiállításon készült fotók megtekinthetők a galériában.