Közelgő rendezvények

    Jelenleg nincs közelgő esemény!

Friss híreink

  • Új honlap

    A khszínház.hu archívumként működik tovább.
    Látogasson el új honlapunkra: komloikaptar.hu

  • Német nyelvtanfolyamok

    Szuper hírünk van a nyelvet tanulni vágyóknak! 

    A Közösségek Házában októbertől német nyelvtanfolyamok indulnak. 

  • Angol nyelvtanfolyamok

    Angol nyelvtanfolyamok a Közösségek Házában

    Nagyon örülünk, hogy a Közösségek Háza programpalettája új színnel bővül. Szeretettel várjuk az angol nyelvet tanulni vágyókat. 

A baranyai kultúra komlói kitüntetettjei -
2012.01.23.

A Pécs-Baranyai Kulturális Szövetség 2012. január 20-án a Zsolnay Kulturális Negyedben a Pécsi Kulturális Központ E78-as épületében rendezte meg A Magyar Kultúra Napja Baranya Megyei Ünnepét. A rendezvényen két komlói közösség is a szövetség nívódíjában részesült.

Művészeti kategóriában a szövetség választmánya a 2012. évi nívódíjat a komlói Pöndöly Néptáncegyüttesnek adományozta, kiemelkedő művészeti tevékenységéért.

Közösségi kategóriában a Nívódíjat a Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesületnek ítélte oda. A harmadik nívódíjas a pécsi Tanac Néptánc Együttes lett.

A Szövetség „Baranyai Kultúráért” elnevezésű díját sikeres közművelődési innovációjáért a pécsi Zenész Ifjúsági Otthon (ZION) nyerte el.A szövetség elismerő oklevelét vehette át a a Pro Pannónia Kiadói Alapítvány.

A díjakat az ünnepeltek műsora közben dr. Zeller Gyula elnök, dr. Bokor Béla és dr. Csefkó Ferenc alelnökök adták át. A díjazottak bemutatása során a pécsi közönség is megismerhette azt a tevékenységet, amellyel kiérdemelték az elismerést.

A Magyar Kultúra Napja megyei ünnepén hagyomány, hogy a Szövetség lehetőséget biztosít más baranyai kulturális szervezeteknek is elismerések, kitüntetések átadására. A Pécs-Baranyai Kórus és Zenekari Szövetség elismerő oklevelet adományozott dr. Makráné Kónya Melindának, a komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola tanárának, a Kodály Zoltán Kórus karnagyának.

További díjazottak voltak: a Magyar Népművelők Egyesülete Baranya Megyei Szervezete Lemle Géza díjjal ismerte el dr. Orosdyné Bogárdi Mészöly Éva közművelődési, közösségszervezői tevékenységét. A Baranyai Emberekért Szövetség elismerő oklevelet adományozott a Misina Kulturális-, és Táncegyesületnek,példamutató közösségszervező és művészeti tevékenységéért. A Baranya Honismereti Egyesület díszoklevelét Dr. Simor Ferenc kapta 10 éven át betöltött elnöki munkájáért.

A Magyar Kultúra Napja még egy örömteli kitüntetést hozott a Komlói Kistérségnek: Pecze Gábor, a Mázai Bányász Fúvószenekar karnagya A Magyar Kultúra Lovagja kitüntetésben részesült.

 

A kitüntetésekhez szívből gratulálunk!

 

Részletek az erikanet.hu-n...

Képek a képtárban...