Közelgő rendezvények

    Jelenleg nincs közelgő esemény!

Friss híreink

  • Új honlap

    A khszínház.hu archívumként működik tovább.
    Látogasson el új honlapunkra: komloikaptar.hu

  • Német nyelvtanfolyamok

    Szuper hírünk van a nyelvet tanulni vágyóknak! 

    A Közösségek Házában októbertől német nyelvtanfolyamok indulnak. 

  • Angol nyelvtanfolyamok

    Angol nyelvtanfolyamok a Közösségek Házában

    Nagyon örülünk, hogy a Közösségek Háza programpalettája új színnel bővül. Szeretettel várjuk az angol nyelvet tanulni vágyókat. 

MindenMás Fesztivál 2012. - pénteki koncertek -
2012.03.26.

A MindenMás fesztivál pénteki fellépői

Kavalkád Rock Band

„... nyitottunk egy rock klubbot Soltvadkerten, melynek neve Kavalkád lett. Mivel a zenekar már tervben volt, így a klub helyi zenekara lettünk és a nevet is felvettük. ... Bandák, akiknek a dalait játszottuk: Metallica, Ossian, P. Mobil, P. Box, Lord, Midnight Oil, Korál, Tankcsapda, Bikini.”  (krb.5mp.eu)

http://krb.5mp.eu


Nihil Chips

„...egy ütős partizenekar, amiben kiélhetjük minden baromságunkat. Hogy miért a Nihil? Az a szabály, hogy nincs szabály. Egy kis műhelytitok: minden számhoz úgy nyúlunk hozzá, hogy úgyis azt csinálunk vele, amit akarunk. Öt ember ötféle világból, de összeérnek ezek a szálak és ebből jön létre A Nihil Chips!” (Matisa András - nihilchips.hu)

A zenekar 2002-ben alakult Siklóson. A kezdeti felállás (Matisa András-ének, Percsy Zoltán-szólógitár, Pruzsina Balázs-basszusgitár, Orbán Ferenc-ritmusgitár, Czinder Attila-dob) amolyan ad hoc jelleggel szerveződött, elsősorban a helyi közönség és a zenekar saját szórakoztatására. Eleinte hazai pályán mozgott a csapat, de később egyre több meghívásnak tett eleget a környékbeli klubokban, kocsmákban. Egy tagcserét követően Mangult Attila került a basszusgitáros posztjára 2003-ban, majd Lórisz Csaba ugrott a dobok mögé 2006-ban. A tagokról még annyit, hogy más zenekarokat is erősítenek (Peet, Szabó Család, Trágár Liliom stb.).
A továbbiakban a zenekar egyre több felkérést kapott kisebb-nagyobb fesztiválokra, rendezvényekre. Ilyen volt például a Hajósi Pincenapok (Orbán Napok), a Sellyei Motoros találkozó, a Harkányi Fürdőfesztivál illetve Szüreti Fesztivál, vagy Mohácson a busójárás, de többször szerepelt a csapat a bólyi Kántorock fesztiválon is, igen nagy sikerrel.
A zenei repertoár kezdetben a punk felé sodródott, de később a modernebb pop, rock&roll határozta meg a stílust. Így például szívesen játszik a banda (a teljesség igénye nélkül): R.E.M., Red Hot Chili Peppers, U2, Lenny Kravitz, Oasis, Nickelback,Linkin Park, Nirvana, Green Day, Blink 182, Therapy?, The Cranberries, Depeche Mode, The Cure, Duran Duran, Coldplay számokat, helyenként saját átdolgozásban. A magyar mezőnyből: Ákos, Tankcsapda vagy pl. Zorall feldolgozások szoktak szerepelni a koncerteken.

http://nihilchips.hu - http://nihilchips.tvn.hu/

 


RockToRock

„... tagjai eleinte kedvenc zenéink feldolgozásaival kezdték (Deep Purple, Whitesnake, TOTO, Survivor, Don Henley, Queen, Pink Floyd, Bon Jovi, Europe), hogy egy kicsit összeszokjanak, de végül előálltak egy merész ötlettel, mégpedig, hogy ezeket a dalokat magyarul éneklik el a közönségnek, ezzel kicsit egyedivé, érdekesebbé téve a már jól ismert dalokat."  (www.culturepub.hu)

www.rocktorock.eu