Közelgő rendezvények

  Jelenleg nincs közelgő esemény!

Friss híreink

 • Új honlap

  A khszínház.hu archívumként működik tovább.
  Látogasson el új honlapunkra: komloikaptar.hu

 • Német nyelvtanfolyamok

  Szuper hírünk van a nyelvet tanulni vágyóknak! 

  A Közösségek Házában októbertől német nyelvtanfolyamok indulnak. 

 • Angol nyelvtanfolyamok

  Angol nyelvtanfolyamok a Közösségek Házában

  Nagyon örülünk, hogy a Közösségek Háza programpalettája új színnel bővül. Szeretettel várjuk az angol nyelvet tanulni vágyókat. 

Kövek -
2014.01.17.

2014. január 16-án a Forrás Színház "Kövek" c. előadásával lezárult a Garabonciások projekt beavató színházi programsorozata.

A pályázati program alatt 7 előadást mutattunk be általános- és középiskolás tanulóknak. Az előadásoknak a Közösségek Háza és a Színház és Hangversenyterem adott otthont.

Az utolsó előadás a Kövek c. produkció volt. Az ausztrál krimi két fiúról szól, akik unalomból, meggondolatlanságból és a felelősségérzet teljes hiányából fakadóan gyilkossá válnak. A megtörtént esetet feldolgozó darabot Európa-szerte telt házakkal játszották. Az előadás szokványostól eltérő jellege abban érhető tetten, hogy eredetileg két színész számára ad lehetőséget, hogy képességeiket megmutassák, hiszen ők játsszák a fiúkat és a detektíveket is. A Forrás Színház előadása ettől eltérően több színész bevonásával bontja ki a drámai alapszituációt, a "mindenki játszik mindenkit" elv alapján. A darab szomorú aktualitását az adja, hogy Magyarországon az utóbbi években több mint harmincan haltak meg a vonatokra, autókra hajigált kődaraboktól.

Az előadás után a gyerekek három csoportban dolgozták fel a látottakat. A csoportfoglalkozáson az elkövetők családi hátterét vizsgálták meg a fiatalok, majd a média káros hatásait kihangsúlyozva értelmezték a darabot. Végül pedig a felelősségvállalás szempontjából elemezték a bűncselekményt és annak hatását.

Képek a képtárban...