Friss híreink

 • AranyAsszonyok

  rituális folklórelőadás

  Az ősi magyar szellemiségben az AranyAsszonyok a női teremtő és gyógyító minőséget képviselték, a Szeretetet és az Élet továbbadását. Szellemi vezetőkként égi és földi tudást kapcsoltak egybe. Az istennői minőség földi helytartói ők, olyan asszonyok, akikben elevenen élnek az ősi gyökerek, akik tudják a Mindenség titkait, ismerik önmagukat és a tudatosságukból eredő szolgálatukat.

  Mi az, amit el kell tanulnunk az Égi Anya hajdani avatott Asszonyaitól?
  Mi az, amit a mai kor identitását kereső női lelke egyre jobban szomjaz?
  Amitől oly régen megfosztva van?

 • "Van rá egy százasom..." - 2018. ősz

  A múlt héten ismét megrendezésre került "Van rá egy százasom..." című rendhagyó irodalomóra programsorozatunk.

 • Őrületek tornya

  Moravetz Levente briliáns humorú darabja, az Őrületek tornya tulajdonképpen Shakespeare Tévedések vígjátékának a mai magyar változata ugyanazokkal a szerepcserékkel, és félreértésekkel. Két óra önfeledt nevetésre és kiváló színészi teljesítményekre számíthatunk Háda János rendezésében.

 • "Piros a vér a pesti utcán..."

  Ezzel a címmel készített összeállítás Podpázc Beáta és Kirch Zoltán az október 23-i városi megemlékezésre.

 • Színházjegy online

  Belépő jegyét már online is megválthatja a Komlói Színház legtöbb előadására.

Közelgő rendezvények

KASZT -
2015.06.08.

2015. június 12-14. között tizenkét amatőr színházi műhely részvételével kerül megrendezésre Komlón a Súgólyuk Egyesület szervezésében, a Pécsi Országos Színház Találkozó hivatalos OFF-programjaként az első Komlói Amatőr Színházi Találkozó.

"Komló 1990 óta az amatőr színjátszás egyik hazai fellegvára, teltházas színházi  előadások otthona. A Súgólyuk Színház színjátszói, akik talán kedvtelésből fogtak  neki, azóta ezreket örvendeztettek, nevettettek és ríkattak meg játékukkal, nagyobb  kincset hozva létre ezzel...
Örömmel és izgalommal bábáskodtam afelett, hogy negyed százados tapasztalatával Komló ne csak a saját magas színvonalú amatőr színjátszásának, hanem másokéinak is otthona, inspirálója, találkozóhelye legyen."
Dr. Hoppál Péter, országgyűlési képviselő, kultúráért felelős államtitkár, a KASZT fővédnöke

A hagyományőrző szándékkal életre hívott fesztivál fővédnöke – Polics József polgármester mellett – dr. Hoppál Péter a térség országgyűlési képviselője, kultúráért felelős államtitkár, aki az egyesület ötletét felkarolva gondoskodott a fesztivál lebonyolításához szükséges források rendelkezésre állásáról és a szakmai feltételek megteremtéséről.
Fajcsi Ferenc a fesztivál szakmai vezetője, Benke Nikolett alpolgármester, Dr.Hoppál Péter kulturális államtitkár és Pataki András fesztiváligazgató.

A három nap alatt 12 amatőr színházi műhely mutatkozhat be a közönségnek és a szakmai zsűrinek.

A zsűri tagjai: Kubik Anna Kossuth-díjas színművésznő, Regős János rendező, a Magyar Szín-Játékos Szövetség elnöke, Németh Ákos drámaíró és Pataki András rendező, a Soproni Petőfi Színház igazgató-főrendezője.

A fesztivál nyitó- és záró programjának a Városház tér ad otthont, a versenyprogramokat a Színház- és hangversenyteremben, valamint a Közösségek Házában tekinthetik meg az érdeklődők. Az eseményen Feke Pál Junior Prima és Artisjus díjas színész-énekes koncertjét is élvezhetik a résztvevők.

Részletek: http://komlo.hu/kaszt