Friss híreink

 • AranyAsszonyok

  rituális folklórelőadás

  Az ősi magyar szellemiségben az AranyAsszonyok a női teremtő és gyógyító minőséget képviselték, a Szeretetet és az Élet továbbadását. Szellemi vezetőkként égi és földi tudást kapcsoltak egybe. Az istennői minőség földi helytartói ők, olyan asszonyok, akikben elevenen élnek az ősi gyökerek, akik tudják a Mindenség titkait, ismerik önmagukat és a tudatosságukból eredő szolgálatukat.

  Mi az, amit el kell tanulnunk az Égi Anya hajdani avatott Asszonyaitól?
  Mi az, amit a mai kor identitását kereső női lelke egyre jobban szomjaz?
  Amitől oly régen megfosztva van?

 • "Van rá egy százasom..." - 2018. ősz

  A múlt héten ismét megrendezésre került "Van rá egy százasom..." című rendhagyó irodalomóra programsorozatunk.

 • Őrületek tornya

  Moravetz Levente briliáns humorú darabja, az Őrületek tornya tulajdonképpen Shakespeare Tévedések vígjátékának a mai magyar változata ugyanazokkal a szerepcserékkel, és félreértésekkel. Két óra önfeledt nevetésre és kiváló színészi teljesítményekre számíthatunk Háda János rendezésében.

 • "Piros a vér a pesti utcán..."

  Ezzel a címmel készített összeállítás Podpázc Beáta és Kirch Zoltán az október 23-i városi megemlékezésre.

 • Színházjegy online

  Belépő jegyét már online is megválthatja a Komlói Színház legtöbb előadására.

Közelgő rendezvények

Az év ásza 2015 -
2016.01.26.

Átadásra került a KH saját alapítású szakmai díja

Az Év Ásza 2015 díj a tavalyi év egyik legjelentősebb városi nagyrendezvényéhez fűződik. Az Országos Polgárőr Nap megrendezése során a rendezvénnyel szemben támasztott követelményeket nem a házigazda határozta meg, azoknak a szempontoknak kellett megfelelnünk, melyeket elénk állítottak. A lebonyolítást nehezítette egy rendkívüli körülmény, a nagyszínpad műsorában közreműködő fellépők gépjárműveit nem engedhettük be a helyszínre. Szükségünk volt egy transzfer járműre, mely a szereplőket egész nap gördülékenyen szállítja ki és be, hangszereikkel és felszereléseikkel együtt. Ehhez kellett egy külső közreműködő, akinek a kezébe le tudjuk tenni ennek a szokatlan kockázati tényezőnek a terhét, és bízhatunk abban, hogy a műsor gördülékenyen és problémamentesen meg tud valósulni.
A kiválasztott partnert nem a vak véletlen hozta elénk, már korábban is sokszor segítette a komlói kulturális élet szereplőit szállítással.
Hogy a rábízott feladatot hibátlanul és profi módon megoldotta, ez nem szerencse kérdése volt, hanem lelkiismeretes, pontos, fáradságot nem kímélő munka, mely önmagában is köszönetet és dicséretet érdemel. De ennél többet tett: olyan odaadással, elkötelezettséggel és lelkesedéssel végezte ezt a munkát, amilyenre még nem láttunk példát. Úgy éreztük, hogy a gépkocsi nem üzemanyaggal működött ezen a napon, hanem szívvel és lélekkel.
A díjat ezzel a rendkívüli emberi és szakmai hozzáállással érdemelte ki.

Az Év Ásza 2015-ben Simon László gépkocsivezető.