Friss híreink

 • Zárva

  Tisztelt Közönségünk!

  2018. november 14-én szerdán a Színház technikai okok miatt zárva tart!

  Megértésüket köszönjük!

 • "Van rá egy százasom..." - 2018. ősz

  A múlt héten ismét megrendezésre került "Van rá egy százasom...." rendhagyó irodalomóra programsorozatunk.

 • Őrületek tornya

  Moravetz Levente briliáns humorú darabja, az Őrületek tornya tulajdonképpen Shakespeare Tévedések vígjátékának a mai magyar változata ugyanazokkal a szerepcserékkel, és félreértésekkel. Két óra önfeledt nevetésre és kiváló színészi teljesítményekre számíthatunk Háda János rendezésében.

 • "Piros a vér a pesti utcán..."

  Ezzel a címmel készített összeállítás Podpázc Beáta és Kirch Zoltán az október 23-i városi megemlékezésre.

 • Színházjegy online

  Belépő jegyét már online is megválthatja a Komlói Színház legtöbb előadására.

Közelgő rendezvények

Útnak indult az „Echós szekér” -
2016.04.15.

KÖZKINCS 2.0 PROGRAM 2016.

TÉRSÉGI-JÁRÁSI
KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATELLÁTÁS

 

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Közösségi Művelődési és Művészeti Főosztálya 2015 novemberében felkérte komlói Közösségek Házát kistérségi tevékenységünk feldolgozására, adoptálhatóvá tételére. Ennek terméke a Közkincs 2.0 program.

A program közvetlen célja:a kistérségi/járási közművelődési feladatellátás beépítése a járási székhelyeken működő művelődési házak, -központok alaptevékenységébe; a működő modell feldolgozása, sztenderdizálása, megismertetése, tudásmegosztás.

A program stratégiai célja: a kulturális esélyegyenlőség, a kulturális szolgáltatásokhoz való azonos hozzáférés elősegítése, az ebben rejlő szinergia kiaknázása, a kulturális vidékfejlesztés egyik eszközeként a járási közművelődési feladatellátás megvalósítása.

A program megvalósítását az EMMI 5 millió Ft-tal támogatja.

A program elemei:

 • Szakmai anyag elkészítéseaz EMMI számára: a modell és működésének leírása; országos tapasztalatok összegyűjtése és tudásmegosztás

 • Kiadvány: a komlói modell bemutatása 2007-2015-ig; a feladatellátás szintjeinek bemutatása, adoptálható dokumentumtár elektronikus formában

 • Képzés: „Echós szekér” Vidékjáró Vándor Műhely sorozat

 • Záró konferencia Komló – május 27-28.: Az első napon előadások és műhelybeszélgetések, a második napon kistérségi élmények – értékek – és étkek.

 

Április 7-én útjára indult a Vidékjáró Vándor Műhely, melyben közös műhelymunkára hívjuk kollégáinkat. A helyszínek kiválasztását a Nemzeti Művelődési Intézet ajánlása segítette. Járási székhelyek jól működő intézményeit kerestük, melyek nem megyei jogú városok, olyan intézményeket, amelyek készek innovatív szakmai törekvéseken dolgozni.

Az „Echós szekér” állomásai:
Április 7. Vásárosnamény, 12. Gyöngyös, 19. Dabas.
Május 3. Martonvásár, 5. Zirc, 10. Marcali, 12. Kisbér.