Friss híreink

 • Zárva

  2019. július 1-től  augusztus 9-ig

 • Történetek a muzsikáról 1-9.

  Tóth Ferenc Liszt-díjas karnagy előadássorozata

 • Komlói sikerek a balatonfüredi Sirály Táncfesztiválon!

  Balatonfüred Város Önkormányzata és Múzsa Művészeti Egyesület június 17. és 20. között rendezte meg a XV. Sirály Táncfesztivált, ahol a több korosztályt képviselő táncosok nemcsak a versenyprogramban, de kortárs tréningen is részt vehettek. Városunkból a Fonti Five Táncműhely és a Dance for Life táncosai értek el szép sikereket a fesztiválon.

 • Az Őszirózsa Tánccsoport a Nyugdíjas Ki-mit-tud döntőjén

  Az országos Nyugdíjas KI-MIT-TUD döntőjére Harkányban került sor május 31-én, melyen részt vett a komlói Őszirózsa Tánccsoport is.

 • KASZT 2019.

  Négy napon át zajlottak a Komlói Amatőr Színházi Találkozó eseményei: 10 versenyprogram és több kísérőrendezvény tette változatossá és hangulatossá a 48-as téren zajló eseményeket.

Közelgő rendezvények

Bikal -
2016.11.25.

A festői szépségű Bikal a Komlói járásban elhelyezkedő, mintegy 730 főt számláló község Mágocs és Egyházaskozár között. Az oklevelek a falu nevét először 1325-ben említik Villa Bykol névvel, majd az ezt követő évszázadokban a település lakossága folyamatosan növekedett az evangelikus németek és a római katolikus horvátok érkezésével. A II. világháborút követően csángó magyarok telepedtek le a faluban, 2001-ben azonban már csak a falu 6,2 százaléka tartotta magát németnek.

A település életét elsősorban a mezőgazdaság és az idegenforgalom határozza meg. A gabona és kukoricatermesztés mellett meghatározó szerepe van még a gyümölcstermesztésnek is. Barackfajták, alma és szilva nő a falubeliek kertjeiben.

A hely nevezetességei közé tartozik a Római Katolikus templom, egy kellemes sétával könnyen elérhető horgásztó és a Puchner-kastély, melynek névadója a Selmecbányáról származó és a napóleoni háborúkban is részt vevő Puchner Antal Szaniszló. A 4 hektáros parkban elhelyezkedő, U alakú, egyemeletes épület mellett megtalálhatóak apartman-házak, sportpályák, korabeli középkori falvakat ábrázoló installációk és egy élményfürdő is. A kastély egyik legszebb része historizáló hatást keltő, díszes oszlopokon nyugvó erkélye.

A község legtöbb programja az évek folyamán kialakított Kastélyszállóhoz kötődik, melynek kulturális célja a középkori életkörülmények, a lovagi kultúra felidézése, de továbbra is megrendezésre kerül a Falunap, valamint a hagyományosnak számító bálok, búcsúk és a falusi disznótor is.


Bikal Önkormányzat
7346 Bikal, Zrínyi u. 2.
Tel.: 72/459-205, 72/559-018

www.bikal.hu


Térkép