Friss híreink

 • Zárva

  Tisztelt Közönségünk!

  2018. november 14-én szerdán a Színház technikai okok miatt zárva tart!

  Megértésüket köszönjük!

 • "Van rá egy százasom..." - 2018. ősz

  A múlt héten ismét megrendezésre került "Van rá egy százasom...." rendhagyó irodalomóra programsorozatunk.

 • Őrületek tornya

  Moravetz Levente briliáns humorú darabja, az Őrületek tornya tulajdonképpen Shakespeare Tévedések vígjátékának a mai magyar változata ugyanazokkal a szerepcserékkel, és félreértésekkel. Két óra önfeledt nevetésre és kiváló színészi teljesítményekre számíthatunk Háda János rendezésében.

 • "Piros a vér a pesti utcán..."

  Ezzel a címmel készített összeállítás Podpázc Beáta és Kirch Zoltán az október 23-i városi megemlékezésre.

 • Színházjegy online

  Belépő jegyét már online is megválthatja a Komlói Színház legtöbb előadására.

Közelgő rendezvények

Bikal -
2016.11.25.

A festői szépségű Bikal a Komlói járásban elhelyezkedő, mintegy 730 főt számláló község Mágocs és Egyházaskozár között. Az oklevelek a falu nevét először 1325-ben említik Villa Bykol névvel, majd az ezt követő évszázadokban a település lakossága folyamatosan növekedett az evangelikus németek és a római katolikus horvátok érkezésével. A II. világháborút követően csángó magyarok telepedtek le a faluban, 2001-ben azonban már csak a falu 6,2 százaléka tartotta magát németnek.

A település életét elsősorban a mezőgazdaság és az idegenforgalom határozza meg. A gabona és kukoricatermesztés mellett meghatározó szerepe van még a gyümölcstermesztésnek is. Barackfajták, alma és szilva nő a falubeliek kertjeiben.

A hely nevezetességei közé tartozik a Római Katolikus templom, egy kellemes sétával könnyen elérhető horgásztó és a Puchner-kastély, melynek névadója a Selmecbányáról származó és a napóleoni háborúkban is részt vevő Puchner Antal Szaniszló. A 4 hektáros parkban elhelyezkedő, U alakú, egyemeletes épület mellett megtalálhatóak apartman-házak, sportpályák, korabeli középkori falvakat ábrázoló installációk és egy élményfürdő is. A kastély egyik legszebb része historizáló hatást keltő, díszes oszlopokon nyugvó erkélye.

A község legtöbb programja az évek folyamán kialakított Kastélyszállóhoz kötődik, melynek kulturális célja a középkori életkörülmények, a lovagi kultúra felidézése, de továbbra is megrendezésre kerül a Falunap, valamint a hagyományosnak számító bálok, búcsúk és a falusi disznótor is.


Bikal Önkormányzat
7346 Bikal, Zrínyi u. 2.
Tel.: 72/459-205, 72/559-018

www.bikal.hu


Térkép