Friss híreink

 • AranyAsszonyok

  rituális folklórelőadás

  Az ősi magyar szellemiségben az AranyAsszonyok a női teremtő és gyógyító minőséget képviselték, a Szeretetet és az Élet továbbadását. Szellemi vezetőkként égi és földi tudást kapcsoltak egybe. Az istennői minőség földi helytartói ők, olyan asszonyok, akikben elevenen élnek az ősi gyökerek, akik tudják a Mindenség titkait, ismerik önmagukat és a tudatosságukból eredő szolgálatukat.

  Mi az, amit el kell tanulnunk az Égi Anya hajdani avatott Asszonyaitól?
  Mi az, amit a mai kor identitását kereső női lelke egyre jobban szomjaz?
  Amitől oly régen megfosztva van?

 • "Van rá egy százasom..." - 2018. ősz

  A múlt héten ismét megrendezésre került "Van rá egy százasom..." című rendhagyó irodalomóra programsorozatunk.

 • Őrületek tornya

  Moravetz Levente briliáns humorú darabja, az Őrületek tornya tulajdonképpen Shakespeare Tévedések vígjátékának a mai magyar változata ugyanazokkal a szerepcserékkel, és félreértésekkel. Két óra önfeledt nevetésre és kiváló színészi teljesítményekre számíthatunk Háda János rendezésében.

 • "Piros a vér a pesti utcán..."

  Ezzel a címmel készített összeállítás Podpázc Beáta és Kirch Zoltán az október 23-i városi megemlékezésre.

 • Színházjegy online

  Belépő jegyét már online is megválthatja a Komlói Színház legtöbb előadására.

Közelgő rendezvények

Oroszló -
2016.11.25.

Oroszló Baranya megyében, a Komlói járásban elhelyezkedő, mintegy 270 főt számláló község. A település infrastrukturálisan rendkívül jól kiépített, egyaránt megközelíthető Komló, Dombóvár, Sásd és Kaposvár felől.  A település az Őrhegyhez tartozik.

Az oklevelek a falu nevét először 1402-ben említik először Zorozlow néven, majd később ennek átirataiban, mely a Zoroslo és Zorozlo volt.  Lakossága az idők folyamán folyamatosan változott, egyaránt megtalálható magyar és német ajkú lakos. A település lelkét egyrészt a gazdálkodás adja, de többen ingáznak a környező nagyobb városokba is, ha munkáról van szó.

Oroszló nevezetességei közé tartozik többek között a Római Katolikus templom, amelyet az XVIII. században építettek Szent Mihály tiszteletére, valamint a Római Katolikus kápolna, melynek szentélye középkori eredetű, barokk majd pedig később romantikus átalakításon esett át.

A község jelentősebb programjaihoz tartozik az Oroszlói Búcsú valamint az október végén megrendezésre kerülő Tök jó nap.


Oroszló Község Önkormányzata
7370 Oroszló, Petőfi u. 29.
Telefon:  72/475-355 (fax is)

www.facebook.com/oroszlo.kozseg


Térkép