Friss híreink

 • Hősök Tiszteletére

  Emlékezzünk 1848-49-re!

  A Gagarin Iskola diákjainak ünnepi műsora 2019 március 15-én.
  Felkészítők: Pap Judit Elza, Hidasi Tiborné és Kósa Attila

 • Ünnepelt a Gimnázium

  A Nagy László Gimnázium ünnepi műsora a Színházban

  2019. március 14.

 • Honvédtoborzó

  Honvédtoborzó a komlói Közösségek Házában 2019.március 12-én.

 • Teddy Maci Kórház

  A PTE Általános Orvostudományi Kar kezdeményezésének lényege megismertetni az óvodás és kisiskolás gyermekekkel a gyógyítást oly módon, hogy ők maguk azt nem élik meg.

 • A pipa ezer arca, Lassan József kiállítása

  A pipa ezer arca, Lassan József pipamester kiállítása megtekinthető a Közösségek Háza emeletio galériájában március 25-ig.

Közelgő rendezvények

Mesevetélkedő -
2017.01.30.

A Magyar kultúra Hete rendezvénysorozat alkalmából január 24-én, kedden a 3. és 4. osztályosok részére Kalandozás Meseországban címmel mesevetélkedőt szerveztünk.

A rendezvényen a komlói általános iskolák vettek részt. A játék során Meseországba kellett eljutni, de addig hosszú út vezetett.

A Hétmérföldes Birodalomban hétmérföldes csizmában kellett megmutatni az ügyességüket, az Üveghegyen és az Óperenciás tenger partján az a csapat ért el sikereket, amelyik elég felkészült volt a mesékből. A sűrű rengeteg erdőben pedig megtapasztalhatták, hogy milyen érzés Hamupipőke módjára lencsét válogatni. Meseországban megadott képek alapján minden csoport egy meserészletet írt, amiből a végén egy mese kerekedett. A gyerekek azt a címet adták a mesének, hogy Kacifántos mese (letölthető innen...).

 

 

Ez a délután nemcsak nekünk szervezőknek, hanem a pedagógusnak, gyereknek egyaránt felejthetetlen élmény volt. Köszönjük a gyerekeknek, hogy megajándékoztak minket a lelkesedésükkel, az őszinte gyermeki szívükkel.

(Grafika: Surányi István és Bálint Ferenc)