Friss híreink

 • Zárva

  Tisztelt Közönségünk!

  2018. november 14-én szerdán a Színház technikai okok miatt zárva tart!

  Megértésüket köszönjük!

 • "Van rá egy százasom..." - 2018. ősz

  A múlt héten ismét megrendezésre került "Van rá egy százasom...." rendhagyó irodalomóra programsorozatunk.

 • Őrületek tornya

  Moravetz Levente briliáns humorú darabja, az Őrületek tornya tulajdonképpen Shakespeare Tévedések vígjátékának a mai magyar változata ugyanazokkal a szerepcserékkel, és félreértésekkel. Két óra önfeledt nevetésre és kiváló színészi teljesítményekre számíthatunk Háda János rendezésében.

 • "Piros a vér a pesti utcán..."

  Ezzel a címmel készített összeállítás Podpázc Beáta és Kirch Zoltán az október 23-i városi megemlékezésre.

 • Színházjegy online

  Belépő jegyét már online is megválthatja a Komlói Színház legtöbb előadására.

Közelgő rendezvények

"Színezd ki a Városházát!" -
2017.04.20.

2017. június 23-25-ig rendezzük a XXI. Kodály Zoltán Nemzetközi Gyermekkórus Fesztivált. Több mint 400 külföldi és magyar gyermek látogat városunkba. Ez alkalomból egy különleges rajzpályázatot hirdetünk Komló és Komló környéki óvodások és iskolások számára.

Te is szeretnéd, hogy színesebb legyen a városunk? Szeretnéd átrajzolni, változatosabbá tenni a belvárost? Hát most megteheted! Nem kell mást tenned, csak rajzolj! És a Városháza – ha csak egy rövid időre is – olyan lesz, amilyenre te megálmodod. Legyen az épület olyan színes, amilyennek te szeretnéd!

Az elkészült alkotások a Kórusfesztivál záró napján, 2017. június 25-én, vasárnap 20 óra után a Városház téren, a Városháza falára kerülnek fényfestéssel.

A pályázat témája

A rajzok szabadon választott témában készíthetők. A lényeg hogy minél látványosabb, színesebb, érdekesebb megjelenést adjon a Városháza épületének.

Korosztályok

Óvodások és általános iskolások (alsósok és felsősök), középiskolások.

Technikai feltételek

A pályaműveket az általunk kiadott A3-as lapokon lévő sablonok segítségével lehet elkészíteni. A sablon területét kell kiszínezni, és az adatokat kitölteni.
Kérjük, a vonalakon kívül ne rajzoljatok, a fekete területeket hagyjátok üresen (ezek nem fognak látszani).
A rajzok készülhetnek bármilyen eszközzel. Lényeg, hogy minél színesebb és telítettebb legyen. A szebb látvány elérése érdekében ajánljuk a vízfesték, a filctoll vagy a tempera használatát. Lehetőleg ne maradjon üresen fehér terület az épületen (hacsak nem épp ezzel akarsz kiemelni részleteket).
Az épület vonalain kívülre ne rajzolj!

Minden – technikailag megfelelő minőségű – alkotást bemutatunk.

Bemutatók

A pályázók alkotásait a Kórusfesztivál záró rendezvényén, 2017. június 25-én, 20 órától a komlói Városház téren nagy teljesítményű projektorok segítségével élőben kivetítjük a Városháza épületére, ahol a nagyközönség is megtekintheti a gyermekek pályaműveit. Itt kerül sor a döntőbe jutott alkotásokból kiemelt összeállítás bemutatására is, amelyet zenei aláfestéssel láthatnak a nézők a készítőjének nevével, iskolájával együtt.

Szerzői és felhasználói jogok

A pályázat benyújtói megőrzik a pályamunkához fűződő szerzői jogaikat.
A pályázat kiírói, a pályázat és a későbbi pályázatok népszerűsítésével kapcsolatban jogosultak a pályaművek felhasználására, a pályázó nevének feltüntetésével.
A pályázat benyújtója hozzájárul ahhoz, hogy a pályázat kiírói a pályaműről készült reprodukciót elektronikus formában sokszorosítsák, valamint megjelentessék, és ennek érdekében a pályázat kiírói számára nem kizárólagos, de korlátlan időre szóló  és ingyenes felhasználási jogot ad azzal a feltétellel, hogy a kiírók, a pályázó nevét minden megjelenés esetén feltüntetik.

Határidők

Pályázat beküldésének határideje: 2017. június 1.
Komló Város Önkormányzat Közösségek Háza (7300 Komló, 48-as tér 1.)

A bemutató rendezvény időpontja: 2017. június 25. 20:00-22.00

További információ

Bármilyen további kérdés esetén az alábbi elérhetőségeken kereshettek:

Krausz Bernadett
krausz.betti@khszinhaz.hu
+36-30/53-93-053