Friss híreink

 • Zárva

  Tisztelt Közönségünk!

  2018. november 14-én szerdán a Színház technikai okok miatt zárva tart!

  Megértésüket köszönjük!

 • "Van rá egy százasom..." - 2018. ősz

  A múlt héten ismét megrendezésre került "Van rá egy százasom...." rendhagyó irodalomóra programsorozatunk.

 • Őrületek tornya

  Moravetz Levente briliáns humorú darabja, az Őrületek tornya tulajdonképpen Shakespeare Tévedések vígjátékának a mai magyar változata ugyanazokkal a szerepcserékkel, és félreértésekkel. Két óra önfeledt nevetésre és kiváló színészi teljesítményekre számíthatunk Háda János rendezésében.

 • "Piros a vér a pesti utcán..."

  Ezzel a címmel készített összeállítás Podpázc Beáta és Kirch Zoltán az október 23-i városi megemlékezésre.

 • Színházjegy online

  Belépő jegyét már online is megválthatja a Komlói Színház legtöbb előadására.

Közelgő rendezvények

Díszítőművészek a Mesterségek Ünnepén -
2017.09.05.

A Budavári Palotában augusztus 17-20-ig rendezte meg a XXXI. Mesterségek Ünnepét a Népművészeti Egyesületek Szövetsége. A fesztivál kiemelt témája idén a hímzés volt, mely a magyar népi díszítőművészet egyik leggazdagabb és legváltozatosabb ága.

A kiemelt program helyszíne idén a Savoyai Teraszon található HÍMZŐPONT volt, ahol naponta különböző, elismert mesterek segítségével sajátították el az érdeklődők a magyar motívumkincs és öltéstechnika számtalan variációját.
Augusztus 20-án a komlói Díszítőművészeti Műhely tagjai (Balassa Józsefné, Bergaerné Szabó Gyöngyi, Gergászné Horváth Ágnes, Kincses Ágnes, Kovács Margit, Rákosa Antalné) állították ki munkáikat és tanították a Szigetvár-vidéki, a drávaszögi, a délszláv és a sárközi hímzések öltéseit.

A bemutatót és a hímzés tanítást nagy érdeklődés kísérte.

A Savoyai Teraszon hímeztek a komlói díszítőművészek (www.komloiujsag.hu cikke)

A reformáció 500 éves évfordulójának alkalmából a Népművészeti Egyesületek Szövetsége és a Reformáció Emlékbizottság a jubileumhoz kapcsolódva pályázatot hirdetett. A beérkezett pályamunkák legjobbjaiból országos kiállítás nyílott augusztus 17-én a Mesterségek Ünnepén a Budapesti Történeti Múzeum Gótikus termében.

A komlói Díszítőművészeti Műhely egy kalotaszegi írásos (készítője Ilka Etel) és egy tardi főkötő mintás (készítője Balassa Józsefné) úrasztal terítővel szerepel ill. képviseli városunkat és Baranya megyét.
A kiállítás megtekinthető még 2 hétig.

Képek a képtárban...