Friss híreink

 • Térségi Népdaléneklési Verseny 2018.

  A 2018-as Térségi Népdaléneklési Verseny sikerei.

 • AranyAsszonyok

  rituális folklórelőadás

  Az ősi magyar szellemiségben az AranyAsszonyok a női teremtő és gyógyító minőséget képviselték, a Szeretetet és az Élet továbbadását. Szellemi vezetőkként égi és földi tudást kapcsoltak egybe. Az istennői minőség földi helytartói ők, olyan asszonyok, akikben elevenen élnek az ősi gyökerek, akik tudják a Mindenség titkait, ismerik önmagukat és a tudatosságukból eredő szolgálatukat.

  Mi az, amit el kell tanulnunk az Égi Anya hajdani avatott Asszonyaitól?
  Mi az, amit a mai kor identitását kereső női lelke egyre jobban szomjaz?
  Amitől oly régen megfosztva van?

 • "Van rá egy százasom..." - 2018. ősz

  A múlt héten ismét megrendezésre került "Van rá egy százasom..." című rendhagyó irodalomóra programsorozatunk.

 • Őrületek tornya

  Moravetz Levente briliáns humorú darabja, az Őrületek tornya tulajdonképpen Shakespeare Tévedések vígjátékának a mai magyar változata ugyanazokkal a szerepcserékkel, és félreértésekkel. Két óra önfeledt nevetésre és kiváló színészi teljesítményekre számíthatunk Háda János rendezésében.

 • "Piros a vér a pesti utcán..."

  Ezzel a címmel készített összeállítás Podpázc Beáta és Kirch Zoltán az október 23-i városi megemlékezésre.

Közelgő rendezvények

KÓTA-DÍJ Kunváriné Okos Ilonának, -
2018.01.24.

 a Komlói Munkáskórus karnagyának.

A 2017-es KÓTA-díjak átadására a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége Magyar Kultúra Napi hangversenyén, 2018. január 21-én került sor a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium Dísztermében. A díjazottak között van Tanár kategóriában Kunváriné Okos Ilona zenetanár, karnagy, a komlói Munkáskórus karnagya is.

A KÓTA-díj megalapítását 2004-ben határozta el a Szövetség. A díjat - melyet a nem hivatásos kórus-, zenekari- és népzenei élet legkiválóbb képviselői nyerhetnek el minden esztendőben - tizenegy kategóriában szavazza meg az Elnökség, a Művészeti Bizottság, a Tanácsadó Testület és a szakbizottságok felterjesztései alapján.

Gratulálunk Ilona!