Friss híreink

 • Térségi Népdaléneklési Verseny 2018.

  A 2018-as Térségi Népdaléneklési Verseny sikerei.

 • AranyAsszonyok

  rituális folklórelőadás

  Az ősi magyar szellemiségben az AranyAsszonyok a női teremtő és gyógyító minőséget képviselték, a Szeretetet és az Élet továbbadását. Szellemi vezetőkként égi és földi tudást kapcsoltak egybe. Az istennői minőség földi helytartói ők, olyan asszonyok, akikben elevenen élnek az ősi gyökerek, akik tudják a Mindenség titkait, ismerik önmagukat és a tudatosságukból eredő szolgálatukat.

  Mi az, amit el kell tanulnunk az Égi Anya hajdani avatott Asszonyaitól?
  Mi az, amit a mai kor identitását kereső női lelke egyre jobban szomjaz?
  Amitől oly régen megfosztva van?

 • "Van rá egy százasom..." - 2018. ősz

  A múlt héten ismét megrendezésre került "Van rá egy százasom..." című rendhagyó irodalomóra programsorozatunk.

 • Őrületek tornya

  Moravetz Levente briliáns humorú darabja, az Őrületek tornya tulajdonképpen Shakespeare Tévedések vígjátékának a mai magyar változata ugyanazokkal a szerepcserékkel, és félreértésekkel. Két óra önfeledt nevetésre és kiváló színészi teljesítményekre számíthatunk Háda János rendezésében.

 • "Piros a vér a pesti utcán..."

  Ezzel a címmel készített összeállítás Podpázc Beáta és Kirch Zoltán az október 23-i városi megemlékezésre.

Közelgő rendezvények

VER-DA - Vers a dalban -
2018.03.20.

Április 14-én a Mindenmás Fesztiválon lehetőség nyílik arra, hogy egy vetélkedő keretein belül, kedvenc vicces dalukat felhasználva megméressék magukat az érdeklődők.

A szavalóversenyek sablonját felrúgva a VER-DA sokkal inkább dalszövegmondó verseny, azonban a kivitelezésben is van némi változás:

A jelentkezők saját készítésű videók elküldésével vehetnek részt a versenyen, melyeket az info@khszinhaz.hu email címre várunk. (Tetszés szerint elküldhetők akár Google Drive-on, akár nem listázott YouTube linkként.)

A videók minősége nem mérvadó (ugyanúgy lehet telefonnal felvett, ahogy profi kamerával), a tartalom, a szövegmondás milyensége kerül előtérbe.

A választott dal ne legyen trágár, humoros annál inkább.

A videók beküldésének határideje április 6.

A vetélkedő április 14-én, 16 órakor veszi kezdetét a Közösségek Házában, ahol a beküldött videók a résztevők által megtekintésre, a zsűri által pedig értékelésre kerülnek.

 Minden érdeklődőt szeretettel várunk!